SPELREGELS

DE INSCHRIJVING

Om mee te doen met de EK2020 Voetbalpool dien je je eerst aan te melden. Dit gaat eenvoudig en snel. Hierna kun je inloggen met je e-mailadres en het gekozen wachtwoord. Ook gebruiken we je e-mailadres om je op de hoogte te stellen van een eventueel gewonnen prijs.

PRIJZEN WORDEN BESCHIKBAAR GESTELD DOOR DE SUPPORTERSVERENIGING & SPARTA NIJKERK

Als je je  wachtwoord bent kwijtgeraakt, kan je altijd een nieuw wachtwoord maken. Jouw persoonlijke gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt dan deze voetbalpool en worden niet doorgegeven aan derden. Ze worden aan het einde van de pool verwijderd. Dit is puur een vriendschappelijke EK2020 Voetbalpool, er zijn geen databases of systemen van derden bij betrokken.

DE VOORSPELLINGEN

Je moet de resultaten van elke wedstrijd van het toernooi voorspellen. Dit kan tot een kwartier voor aanvang van elke wedstrijd. Hierdoor kun je je voorspellingen wijzigen als bepaalde teams niet presteren zoals verwacht of als belangrijke spelers geblesseerd raken.

De “servertijd” wordt gebruikt om te bepalen of uw wijzigingen op tijd worden doorgevoerd. Wees op tijd!

Wedstrijden voor het tweede (knock-out) deel van het toernooi zijn nog leeg. Zodra de teams gekwalificeerd zijn voor elke volgende ronde, worden ze toegevoegd aan de site. Voor deze spellen heb je ook tot 15 minuten voor het spel om je voorspellingen in te voeren. Voorspellingen voor de knock-outwedstrijden kun je pas invullen als de teams bekend zijn. (geen voorspelling vooraf)

BONUS VRAGEN

Tijdens het toernooi zullen er enkele bonusvragen zijn. Dit zijn open vragen die je voor de start van het toernooi moet beantwoorden. “Wie wordt de topscorer van het toernooi, enz.” Bij “Bonus”-vragen (“In welke minuut wordt het eerste doelpunt gescoord?”) gaan de punten naar de speler met de dichtste schatting. U ziet deze vragen bovenaan de pagina “Voorspellen” wanneer u inlogt.

DE PUNTENTELLING

Bij het bepalen van punten toegekend aan spelers van de poule tijdens de groepsfase (vóór het knock-outgedeelte van het toernooi), kijken we naar het eindresultaat van het spel. Voor de knock-outwedstrijden telt de eventueel benodigde extra tijd (2x 15 minuten) ook mee voor de voorspellingen. Doelpunten gescoord in penalty knock-outs (na extra tijd) tellen niet mee voor je voorspelde scores en de daaruit afgeleide punten.

Je krijgt punten als je de juiste winnaar van een wedstrijd kiest of als je een gelijkspel correct voorspelt. Dit wordt het “TOTO-resultaat” genoemd en kan u 2 punten opleveren. Als je ook de exacte eindscore voorspelt, krijg je nog eens 5 punten. Als u een van de gescoorde doelpunten van een van de teams correct raadt, krijgt u een “doelbonus” van 1 extra punt. U kunt dit bonuspunt zelfs krijgen als u de winnende kant of de exacte eindscore niet kiest. (bv: het spel eindigt 1-1 en je hebt 0-1 voorspeld, je wint geen 2 voor het resultaat, 3 voor de exacte score, maar 1 punt voor de “goal bonus”.)

De laatste manier om punten te scoren met je voorspelling is de “doelsaldobonus”: als je de juiste winnaar maar niet de exacte score raadt, en je hebt het verschil in doelpunten toevallig goed geraden, krijg je 1 extra punt. (bijvoorbeeld: wedstrijd eindigt in 2-0 en je hebt 3-1 voorspeld. Twee doelpunten verschil en de juiste winnaar).

Punten toegekend
Correct Toto-resultaat (dwz: welk team wint) 2
Correcte eindscore (dwz: exacte voorspelling van gescoorde doelpunten) 5 
Doelbonus (raad een van de exacte # goals van de teams) 1
Doelsaldobonus (gok winnaar en doelsaldo) 1
Bonusvraag 10

Een voorbeeld: Spanje vs. Nederland, 1-5.

  • Frank gokt 1-5 en heeft gelijk op het geld, en wint   punten.  (2+5)
  • Matthijs was niet optimistisch en voorspelde 2-0. Hij wint ondeugend-squat.
  • Ronaldo bet 0-2. Hij wint 2 punten voor de Toto-score.
  • Rafael dacht dat het misschien 1-0 zou worden. Hij won de Toto-score niet, maar hij krijgt wel 1 punt voor de doelpuntenbonus.
  • Jeroen dacht dat Nederland met 1-3 zou winnen. Ze wint zowel de Toto als de doelpuntenbonus (2+1=3pts)
  • Kevin heeft geen verstand van voetbal en 4-8 ingevuld. Als een wonder voorspelde ze een Nederlandse overwinning (2pts) en ook het doelsaldo van vier (+1pt = 3pts).

EINDUITSLAG EN WINNAARS

De prijzen en het aantal worden later bekend gemaakt!

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  1. aantal keren juiste uitslag;
  2. aantal keren juiste toto uitslag;
  3. aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk en eindigen deze spelers gelijk in de pool, dan beslist de organisatie hoe de prijs wordt verdeeld.

OVERIGE ZAKEN

Bij zaken waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.